Historie

Ted Luiten op een schilderij van Cisca Arkesteijn

 

In 1997 heeft Ted Luiten de Aquarellisten Kring Westland opgericht. Met als doel een groep mensen bijeen te brengen die het fijn vinden om samen te schilderen en om daarbij:

– los te komen van de gebruikelijke patronen

– de geheimen van een goed schilderij te ontdekken

– bij elkaar de creativiteit en fantasie te stimuleren en te ontwikkelen

Het gaat er om de geheimen van goed schilderen te ontdekken door te doen, vooral veel te doen. Je leert om goed te kijken, kleuren te gebruiken voor toon en in mengingen, het materiaal te gebruiken, de finesse van toonwaarden, compositie en dominantie door veel te oefenen! Dan heeft creativiteit kans om op te bloeien. We leren ons open te stellen voor facetten als diepte, kleurschakeringen, toonwaarde en gulden snede.

 

Nu we naast aquarel verf ook gebruik maken van veel andere materialen als acryl verf, pastel krijt en tal van andere mogelijke mediums, klopt de naam Aquarellisten Kring Westland niet meer. De afkorting AKW is echter altijd gebleven. Onze nieuwe passende invulling van deze naam is nu: Amateur Kunstenaars Westland. 

Nu Ted niet meer onder ons is, helpen wij elkaar naar een steeds hoger niveau door in groepsverband te schilderen, waarbij we de genoemde beginselen van Ted nog steeds toepassen en koesteren.

 

 

In dit pand, een voormalige gymzaal van een basisschool,  heeft Ted Luiten alle jaren leiding gegeven aan ons AKW. Het pand, aan de Blauwe Wijngaardrank 12 a in Wateringen, was eigendom van Gemeente Westland. Ten tijde van het overlijden van Ted was al bekend dat we niet lang meer in dit pand zouden kunnen blijven omdat het op de nominatie stond om te worden gesloopt. 

 

 

 

 

Vanaf 1 januari 2017 verhuisde AKW daarom naar ’s Gravenzande. Aan de Sand Ambachtstraat 8 in de voormalige timmerwerkplaats kregen wij een warm welkom bij Cees en Corrie de Haas. Hier werd elke week op 5 dagdelen door onze ruim 40 leden in een fijne omgeving geschilderd. Helaas kwam er ook op deze locatie een einde aan ons huurcontract doordat het pand werd verkocht. Gelukkig vonden we weer nieuw onderdak, dit keer in Kwintsheul

 

Schuiven naar boven