Agenda

Activiteiten

Jaarvergadering 2021

Het bestuur beraad zich op de vorm waarin de jaarvergadering eind januari 2021 kan worden gehouden. Het is inmiddels duidelijk dat we in deze tijd niet alle leden tegelijk kunnen uitnodigen in het atelier. Wanneer de aanpak is bepaald, worden alle leden hierover geinformeerd.

 

Nieuw Atelier

Ons nieuwe atelier is gevestigd in Kwintsheul aan de Lange Wateringkade 29A. Dit pand is inmiddels rolstoel toegankelijk gemaakt door Ton van de Arend en Peter Dukker. Het bestuur is volop bezig te zorgen dat we vanaf 1 januari op een fijne en veilige wijze in ons atelier weer met onze hobby aan de gang kunnen gaan.

Voortgang:

Er liggen inmiddels zonnepanelen op het dak en in de ramen zit dubbel glas. Een timmerman maakt een plafond in de ruimte waarin wij gaan schilderen. Dit alles is een investering van de verhuurder. Aan duurzaamheid wordt dus gedacht.

Voor onze rekening zijn twee ramen aangepast zodat deze kunnen worden opengezet om te kunnen ventileren. Ton Halkes, een gepensioneerde elektriciën,  heeft het merendeel van de elektra gereed. Ton vd Arend en Gé vd Voort hebben een nieuw keukenblokje en kwastenspoelbak gemonteerd en aangesloten. De Peters (Verbeek, Jacobs en Dukker), Dianne Bom en Petra Visser hebben veel voorbereidend werk verricht, o.a. voor de montage van de (dag)verlichting en verwarmingsplaten. In de ruimte van de keuken is reeds een daglichtlamp en een verwarmingsplaat opgehangen. (De verhuurder heeft een aantal verwarmingsplaten aangeschaft ter vervanging van de eerder geplande terrasverwarmers.)

27 november: Inmiddels weer een week verder. In opdracht van de verhuurder heeft een timmerman het plafond dichtgetimmerd, de achterwand geplaatst en ook de schuifdeur zit er nu in. Onze eigen vrijwilligers hebben ook niet stil gezeten: Alle daglampen en de elektrische verwarmingsplaten hangen aan het plafond.

 

 

 

 

 

Bovengenoemde vrijwilligers plus ook Mike van Dooyeweert hebben de handen weer eens uit de mouwen gestoken en in Kwintsheul het laminaat gelegd, en ook de wanden gemonteerd.

update 23-12-2020: Het atelier ’s Gravenzande is inmiddels helemaal leeg. Alle meubels staan nu op hun plek. De boekenkast is schoongemaakt en ingeruimd, kortom we zijn bijna klaar om weer te gaan schilderen.

 

 

 

 

De laatste klusjes die op dit mogelijk zijn, die zijn vandaag 29-12-2020 uitgevoerd. De kapstok hangt, de trapleuning binnen is gemonteerd alsmede de tafel waarboven de fohn hangt. Alle materialen en stoelen welke niet direct nodig zijn, staan inmiddels op zolder, de vloer is gestofzuigd en de tafels zijn gekuisd.

Er blijven altijd nog wel klusjes die we nog niet kunnen uitvoeren om de simpele reden dat alle bouwmarkten zijn gesloten en iets simpels als een potje verf is dus nergens te koop.


Buitenschilderdag

De buitenschilderdag wordt jaarlijks gepland op de laatste zaterdag van juni. In 2020 hadden we op 27 juni een zeer geslaagde buitenschilderdag in ’t Woudt.

Ledenmiddag

De ledenmiddag wordt jaarlijks gepland op de eerste zaterdag van november. In 2020 is de ledenmiddag niet doorgegaan vanwege de Corona pandemie.

Boelhuis

Vanwege de verhuizing naar ons nieuwe atelier in Kwintsheul moesten we van een aantal meubels en materialen af omdat we deze niet wilden of konden meenemen naar ons nieuwe atelier. Cisca Arkesteijn heeft alle overtollige zaken in kaart gebracht en via mail en een groepsapp aangeboden aan de leden. De meeste zaken hebben op deze manier een nieuwe eigenaar gekregen.

Workshops

De workshop van Ada Troost is vanwege de Corona pandemie tot nader order uitgesteld

 


expositiewand in het atelier

In ons oude atelier hadden we een expositiewand waarop het werk van één lid voor een tweetal maanden werd geëxposeerd. Gaan we dit ook weer doen in ons nieuwe atelier in Kwintsheul?

 

 

Wil je ook een keer meer je eigen werk laten zien op onze expositiewand, schrijf je dan in op de lijst op het prikbord in ons atelier.


andere kunstzinnige ledenactiviteiten

 

Elk lid die deel neemt aan een expositie of anderzins cultureel of creatief bezig is, kan dit kenbaar maken op mailadres: WebsiteAKW@gmail.com

Deze activiteit zal dan hier worden weergegeven.

Schuiven naar boven