Agenda

Wat staat er te gebeuren in onze schilderclub………

De vakanties zijn weer voorbij, alle geplande exposities liggen weer in het verleden, we gaan weer gewoon lekker schilderen met z’n allen.

Jaarvergadering 2023

Na 2 jaren van digitaal vergaderen was er op 28 januari weer een jaarvergadering in ons atelier. Ongeveer twee derde van de leden was aanwezig. Voorzitter Peter Verbeek handelde alle agendapunten vlot af, Penningmeester Peter Jacobs gaf toelichting op de financiën, en deze werden door de leden goedgekeurd. Secretaris Gé van der Voort nam afscheid van het bestuur. Hij werd bedankt voor zijn werk van 8 jaar en ontving uit handen van de voorzitter een fraai boek over aquarelleren. Als nieuw bestuurslid werd benoemd Peter Dukker.

Na afloop van de vergadering was er nog de traditionele nieuwjaarsborrel met vlooienmarkt voor het verkopen van de schildersmaterialen die eenieder over had staan.

Buitenschilderdag

De buitenschilderdag wordt jaarlijks gepland op de laatste zaterdag van juni. In 2020 hadden we op 27 juni een zeer geslaagde buitenschilderdag in ’t Woudt. Op 21 augustus 2021 waren we te gast bij Linda Draak in Hekendorp. Voor een verslag en foto’s, kijk op de pagina activiteiten.

voor 2023 is de buitenschilderdag voorlopig gepland op 1 juli. Houd voor definitieve datum en locatie je mail en/of app in de gaten.

Ledenmiddag

Jaarlijks wordt er meestal, in de laatste maanden van het jaar, een ledenmiddag gepland. Een middag waarop leden van de verschillende “schilderdagen”, elkaar allemaal weer eens in levende lijve kunnen ontmoeten. In 2021 is de ledenmiddag gehouden op zaterdag 2 oktober, niet zoals tot nu toe gebruikelijk in het atelier, maar op een locatie elders. Voor een verslag en foto’s, kijk op de pagina activiteiten. Voor 2023 is de ledenmiddag voorlopig gepland op de eerste zaterdag van november. Invulling hiervan wordt later bekend gemaakt.

Ledenexpositie

 

In ons atelier is 3 maanden lang mooi werk te zien van Dianne Bom.

Zoals al aangekondigd op de ALV heeft Ton van de Arend het voortouw genomen om elke 3 maanden een expositie in te richten van een van onze leden. Wil je ook een keer exposeren in ons atelier neem dan contact op met Ton per mail op tonarend@tele2.nl

Volgende al aangemelde exposanten zijn:

Cisca Arkesteijn en daarna Toska Scheepers

Creatieve bezigheden van leden

Elk lid dat deel neemt aan een expositie of anderzins cultureel of creatief bezig is, kan dit kenbaar maken op mailadres: WebsiteAKW@gmail.com

Deze activiteit zal dan hier worden weergegeven.

7-4-2023: Cursisten van het Creatief Centrum ’t Atelier in Naaldwijk exposeren 3 maanden lang in de bibliotheek van Naaldwijk. Namens het AKW doen 2 van onze leden hieraan mee. Peter van Zeijl hangt daar met zijn aquarel “Het Poeldijkse Pad”, en Michal Sustr exposeert er met zijn beeld van Karel Hynek Mácha. De bibliotheek van Naaldwijk is aan de Sint Martinusstraat 67.

Stephanie Beuker heeft deelgenomen aan de masterclass van “Het tweede straatje van Vermeer”. Helaas is zij niet uitgekozen om mee te doen in de finale, maar zij heeft er een prachtig schilderij en een fantastische ervaring  aan overgehouden. Omroep Max heeft hier in 6 afleveringen aandacht aan besteed. In het Rijksmuseum in Amsterdam is dit jaar een grote Vermeer expositie bijeengebracht. Liefst 28 Vermeers zijn daar te zien.

Schuiven naar boven