Agenda

Wat staat er te gebeuren in onze schilderclub………

De vakanties zijn weer voorbij, alle geplande exposities liggen weer in het verleden, we gaan weer gewoon lekker schilderen met z’n allen.

Jaarvergadering 2023

Na 2 jaren van digitaal vergaderen was er op 28 januari weer een jaarvergadering in ons atelier. Ongeveer twee derde van de leden was aanwezig. Voorzitter Peter Verbeek handelde alle agendapunten vlot af, Penningmeester Peter Jacobs gaf toelichting op de financiën, en deze werden door de leden goedgekeurd. Secretaris Gé van der Voort nam afscheid van het bestuur. Hij werd bedankt voor zijn werk van 8 jaar en ontving uit handen van de voorzitter een fraai boek over aquarelleren. Als nieuw bestuurslid werd benoemd Peter Dukker.

Na afloop van de vergadering was er nog de traditionele nieuwjaarsborrel met vlooienmarkt voor het verkopen van de schildersmaterialen die eenieder over had staan.

Buitenschilderdag

De buitenschilderdag wordt jaarlijks gepland op de laatste zaterdag van juni. In 2020 hadden we op 27 juni een zeer geslaagde buitenschilderdag in ’t Woudt. Op 21 augustus 2021 waren we te gast bij Linda Draak in Hekendorp. Voor een verslag en foto’s, kijk op de pagina activiteiten.

De buitenschilderdag van 2023 werd gehouden in het Staelduinse Bos. We verzamelden om 9:30 uur op de parkeerplaats, waarna we met koffie en koek werden ontvangen door Henk Trompetter, vrijwilliger in het bezoekerscentrum van dit Westlandse Bos. Het bezoekerscentrum werd speciaal voor het AKW opengesteld buiten de gewone openingstijden. Na de koffie zochten ongeveer 15 schilders een mooi plekje om te tekenen of te schilderen, zo mogelijk ergens in de schaduw want de zon stond hoog aan de blauwe hemel. Om 12.00 uur zaten we weer binnen met onze meegebrachte boterhammen en weer met verse koffie. De heer Trompetter vertelde over een expositie komend najaar in de bibliotheek van Wateringen waar ook AKW leden eventueel elk een schilderij mogen exposeren. Nadere informatie komt van Peter Jacobs.

Ledenmiddag

Jaarlijks wordt er meestal, in de laatste maanden van het jaar, een ledenmiddag gepland. Een middag waarop leden van de verschillende “schilderdagen”, elkaar allemaal weer eens in levende lijve kunnen ontmoeten.

De ledenmiddag van 2023 is gehouden op zaterdag 4 november. 26 leden waren hierbij aanwezig. Dit viel samen met ook de opening van de ledenexpositie “Westland”. Alle leden werden uitgenodigd een kunstwerk te maken van een willekeurig onderwerp ergens in het Westland. Er zijn 36 kunstwerken ingeleverd voor deze interne ledenexpositie. We begonnen dit samenzijn met een lunch, waarna alle werken kort werden besproken. Daarna was het woord aan Michal Sustr die vertelde over zijn bijzondere kunstwerken en zijn Tsjechische achtergrond, hetgeen zeer informatief was.

Ledenexpositie

In ons atelier is nu, tot aan de jaarvergadering eind januari, de interne ledenexpositie Westland te bewonderen. De expositie is verrassend en heel divers. Ook onze nieuwe leden hebben er aan meegedaan. Het is niet een expositie met openingstijden voor publiek, en alleen te bezichtigen tijdens onze schilderuren. Op deze tijden kan elk lid met familie en vrienden komen kijken.

Elke 3 maanden kan een van onze leden exposeren in ons atelier. Ton van de Arend organiseert dat en helpt bij het inrichten van de expositie.

Wil je ook een keer exposeren in ons atelier neem dan contact op met Ton van de Arend per mail op tonarend@tele2.nl

 

Na de Westland expositie volgt vanaf 1 februari Michal Sustr met zijn prachtige werken.

 

Expositie bibliotheek Wateringen

In de bieb van Wateringen exposeren leden van onze AKW samen met leden van creatief centrum ’t Atelier uit Naaldwijk. Deze samenwerking leidt tot een gevarieerde expositie waarin veel verschillende technieken te zien zijn zoals aquarel, pastelkrijt, tekeninkt, en acrylverf. De bibliotheek is een bezoek zeker waard. De expositie duurt nog tot eind december en is te zien op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13000 uur

Michal Sustr

Michal exposeert in oktober t/m december dit jaar in de Bibliotheek van Naaldwijk en doet ook meen aan de expositie in de Bieb van Wateringen.


Creatieve bezigheden van leden

Elk lid dat deel neemt aan een expositie of anderzins cultureel of creatief bezig is, kan dit kenbaar maken op mailadres: WebsiteAKW@gmail.com

Deze activiteit zal dan hier worden weergegeven.

 

Schuiven naar boven