Activiteiten

Groepsactiviteit woensdagmorgen

De woensdag groep heeft op een mooie woensdagmorgen op locatie geschilderd in de tuin van Eef Verbeek, de broer van onze voorzitter.  Eef heeft op zijn land veel ruimte ingeruimd voor ruim 30 alpaca’s, diverse soorten kraanvogels en nog veel meer, van oorsprong, tropische vogels waar onder o.a. witwang toerako’s. Bij een rondleiding van hebben we allemaal veel foto’s gemaakt, en zijn we daarna gaan tekenen. Later thuis en op het atelier werd een en ander uitgewerkt. Een deel van het resultaat van deze ochtend is nu te zien in het atelier.

Ledenmiddag 2021

Omdat ons atelier in Kwintsheul toch wat kleiner is dan we gewend waren, en er bij veel belangstelling dan wat ruimte tekort is om alle belangstellenden te herbergen, heeft het bestuur besloten om de ledenmiddag op een externe locatie te houden. Leden konden zich aanmelden en er werd gevraagd zoveel mogelijk op de fiets te komen. Cisca is verzot op puzzels en bleek een fietspuzzeltocht te hebben gemaakt, waarmee iedereen, soms na wat extra kilometers , terecht kwam in De Lier bij de Boullier, jawel we gingen het edele spel “jeu-de-boules” spelen, in Frankrijk ook wel “Petanque” genoemd. Velen hebben dat op een Franse camping ooit wel gespeeld, maar voor anderen was het voor het eerst dat er met deze zware ballen werd gegooid. Koos Wennekers van de Boullier was onze gastheer, en hij legde kort de eenvoudige spelregels uit. Daarna werd geloot voor de baanindeling en terwijl hat water buiten met bakken uit de hemel kwam, gingen wij aan de slag in de mooie hal van de Boullier. Wie het eerst 13 punten heeft, wint de partij. We speelden elk 3 partijen en in de pauzes werd eenieder voorzien van een drankje terwijl Peter Jacobs voor wat extra sfeer zorgde door een vrolijk deuntje te spelen op zijn accordeon.

Na afloop werden nog wel de punten geteld, maar alleen voor de statistieken. Alle deelnemers waren winnaars want het was een gezellige middag. Koos Wennekers werd bedankt met een mooie bos bloemen. Ook waren er bloemen voor Ton van der Arend voor zijn belangrijke rol bij het isoleren van ons atelier, en natuurlijk een ruiker voor de muziek van Peter Jacobs.

We kunnen terugkijken op een leuke ledenmiddag. Dank aan de bestuursleden die dit hebben georganiseerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Buitenschilderdag 2021

Ons lid Linda Draak heeft als gevolg van haar verhuizing naar het mooie Hekendorp, ons AKW verlaten, maar heeft ons uitgenodigd om de jaarlijkse buitenschilderdag dit jaar bij haar thuis te houden.

 

 

 

De dag werd gepland op 21 augustus, en dat was een goede greep want het was prachtig weer die dag. In totaal 11 mensen waren te gast bij Linda, waar we de dag openden met een bakkie koffie en gebak.

Daarna ging iedereen op zoek naar een geschikt onderwerp dat kon worden vastgelegd in potlood, in een aquarel of acryl. Er was keus uit o.a. een wei met koeien, water met plezierbootjes, de sluis/brug van Hekendorp, prachtige borders enz. De dag was eigenlijk te kort voor al dat moois in Het Groene Hart.

 

 

 

 

 

 

Tijdens de koffie ’s morgens, de lunch en ook na afloop met een drankje was er gelegenheid om bij te praten met elkaar ( je ziet ook eens mensen van andere dagdelen) en met Linda (die ons toch wel mist)

 

 

 

 

 

 

 

We zijn Linda (en haar Marco) veel dank verschuldigd voor haar gastvrijheid en de hartelijke ontvangst bij haar thuis en namen afscheid met een “Misschien tot ziens in ons atelier in Kwintsheul”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schuiven naar boven